Bij 't Kaashoekje vind je een uitgebreid assortiment aan bijzondere buitenlandse kazen, evenals de klassieke Franse, Italiaanse en Spaanse kazen. Of je nu houdt van pittige smaken of juist van zachte, milde kazen. Wij hebben voor ieder wat wils.
Onze toppers
La Tur
La Tur is een verrukkelijke Italiaanse kaas uit de regio Piemonte, gemaakt van een unieke combinatie van koeien-, schapen- en geitenmelk. Deze kaas heeft een romige, boterachtige textuur en een rijke, complexe smaak met een lichte zuurgraad


Blu 61
Blu '61 is een bijzondere blauwe kaas uit Italië, afkomstig uit de regio Veneto. Deze kaas is een harmonieus huwelijk tussen het pikante karakter van blauwe kaas en de zoete, fruitige smaken van Italiaanse dessertwijn en veenbessen
De korst is eetbaar en verrijkt met cranberries, wat een extra dimensie aan de smaakbeleving toevoegt
Blu Gins
De Blu Gins is een blauwaderkaas van koemelk gerijpt in gin: een combinatie, die tussen gin en kaas, die niet alleen een perfect duo is vanuit sensorisch en gastronomisch perspectief, maar ook de samenvoeging van culturen, verhalen en passies vertegenwoordigt die de wens naar plezier en schoonheid vertellen. Blu Gins is gewijd aan degenen die niet van banaliteit houden, aan degenen die durven aan tafel en in het leven.
Blu Gins heeft internationale erkenning gekregen en werd uitgeroepen tot de beste blauwgeaderde kaas ter wereld bij de World Cheese Awards.


Strafste van de stad
Strafste van de Stad is een krachtige Belgische kaas die bekendstaat om zijn pittige smaak en romige textuur. Deze halfharde kaas wordt gemaakt van gepasteuriseerde koemelk en heeft een eetbare korst die verrijkt is met kruiden en specerijen zoals tomaat, ui, knoflook en zeezout.
Perfect voor op een kaasplankje, bij het aperitief of verwerkt in gerechten, biedt deze kaas een unieke smaaksensatie die je niet wilt missen.
Epoisse
Époisses is een Franse kaas, vernoemd naar het dorpje Époisses in het Franse Côte-d’Or. Al in de zestiende eeuw werd deze kaas gemaakt en nog steeds is het een kaas voor de echte liefhebber. Époisses is herkenbaar aan zijn sterke geur en rode korst, veroorzaakt door speciale roodflora die aan de kaas worden toegevoegd. Deze heerlijke kaas is verkrijgbaar bij 't Kaashoekje, waar je kunt genieten van de authentieke smaak van deze speciale kaas.


Cremeaux de Bourgogne
Dit fluweelzachte witschimmelkaasje, verrijkt met extra room, is een ware traktatie. Gemaakt van gepasteuriseerde koemelk in de Bourgogne, Frankrijk, smelt deze boterachtige kaas letterlijk op je tong. De zachte, bloemige korst lijkt op fluweel en geeft de kaas een heerlijke nootachtige en bloemige smaak. Een favoriet bij iedereen die van verfijnde kazen houdt!
St. Agur
De Saint Agur kaas is bijzonder en opvallend door zijn romige karakter en zijn pittige blauwadersmaak.
Door de bereiding met koemelk is de kaas milder dan bijvoorbeeld de Roquefort.
De melk voor bereiding van Saint Agur is afkomstig van 300 boeren uit de Auvergne.
Saint Agur is een toegankelijke blauwaderkaas met een heerlijk pittige smaak.
Kenmerkend is het romige zuivel dat zachtjes smelt in de mond.


Morbier
Morbier is een halfharde kaas uit het Franse dorp Morbier in de Jura. Deze kaas, gemaakt van rauwe koemelk, heeft een aangename, licht pikante smaak en is herkenbaar aan het karakteristieke laagje as. Oorspronkelijk werd dit laagje as gebruikt om de avondwrongel te beschermen, waarna de ochtendwrongel er de volgende dag bovenop werd gegoten. Tegenwoordig dient het vooral als kenmerk van de kaas. Morbier draagt het AOC-keurmerk, wat betekent dat de kaas volgens strenge eisen in dit specifieke gebied wordt geproduceerd. De kaas rijpt drie tot vier maanden en wordt tijdens deze periode drie keer per week gewassen in pekelwater, wat zorgt voor een natuurlijke korst en een heerlijke smaak. Morbier is perfect voor op een kaasplankje, vooral in combinatie met een goede rode wijn.